Rīt tiekamies lielākajā stādu audzētāju notikumā - Stādu Parādē Siguldas svētku laukumā. Būsim abas dienas un piedāvāsim apmeklētājiem visdažādāko krāsu un izmēru rododendru stādus.

Jau 4. un 5. maijā sagaidīsim sešpadsmito Latvijas Stādu parādi Siguldas Svētku laukumā.

Stādu parādes brends ir nozīmīgs un populārs ar Latvijā audzētu stādu izstādi un gadatirgu, ar kuru pavasarī tiek atklāta aktīvā dārza sezona.  Stādu parādē piedalās tikai stādu audzētāji no Latvijas, tā popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un tajā strādājošos.

Pasākums pulcē audzētājus no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu – vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Ierasti notiek arī amatnieku tirgus ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku.

Pasākumu iecienījuši Latvijas dārzkopji un dārza mīļi – gan amatieri, gan profesionāļi, jo te katrs var atrast sev kārotos stādus un visu nepieciešamo savam dārzam. Pēdējo piecu gadu laikā pasākums kļuvis starptautisks, pulcējot lielu skaitu apmeklētāju no Skandināvijas valstīm Somijas, Zviedrijas, kā arī no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas Federācijas. Varam lepoties ar stādu dažādību un kvalitāti, kas ļoti piemērota audzēšanai līdzīgos klimatos kā tas ir Latvijā.

Latvijas Stādu parāde Siguldā ir nozares apmeklētākais pasākums, tas norisinās divas dienas un apmeklētājiem ir bez maksas. 

Šī gada pasākuma tēma – klimata pārmaiņas un CO2 samazināšana stādu audzēšanas nozarē. Paredzēta izstāde ar datiem un faktiem, sadarbībā ar Ezeru un purvu izpētes centru un LVMI “Silava” speciālistiem. Tāpat faktoloģiska informācija tiks novietota pie dalībnieku stendiem.

Dalīties