Piedalīsimies lielākajā stādaudzētāju notikumā rudenī - Stādu parādē Siguldā.

Pavasara Stādu parāde tika pārcelta uz 2021. gada 30. aprīli un 1. maiju, bet rudens Stādu parāde Siguldas Svētku laukumā norisināsies 19. septembrī, pulcējot stādu audzētājus un dārzkopjus no visas Latvijas. Šeit vienkopus varēs iegādāties gan krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam, gan arī saņemt profesionāļu ieteikumus, kā arī varēs nopirkt dažādus noderīgus dārza instrumentus.

Rudens Stādu parāde šogad notiks 16. reizi un pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Rudens stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm.

Būs ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu plašs piedāvājums, bet arī brīnišķīga svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem. Pasākuma rīkotāji arī atgādina, ka rudens tāpat kā pavasaris ir piemērotākais laiks stādīšanai.

Pasākumā būs:

  • vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas;
  • konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā;
  • dārza preču un tehnikas tirdzniecība;
  • amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus;
  • bezmaksas stāvvieta automašīnām;
  • bezmaksas ieeja visai ģimenei.

Audzētāji ar nepacietību gaida savus rudens svētkus Siguldas Svētku laukumā. Pasākumam ik gadu tiek veltīta kāda tēma, un šogad uzmanība tiks pievērsta dekoratīvo augu krāsu bagātībai – lapās, ziedos un pat stumbros. Kā stāsta pasākuma pārstāvji, apmeklētājiem būs iespēja skatīt neparastās un dažādās lapu formas un krāsas, piemēram, baltraibās, šķeltlapu, dzeltenraibās, sarkanlapu formas – augu rotas pārsteidz ar savu bagātību, ko katram būs iespēja baudīt un iegādāties pasākuma laikā.

Pasākuma rīkotāji aicina apmeklētājus ņemt vērā piesardzības pasākumus, tajā skaitā ievērot distanci pie tirdzniecības modeļiem, kā arī ievērot individuālo atbildību par savu veselību. Kā informē organizatori, pasākuma laikā būs publiski pieejami dezinfekcijas līdzekļi.

Kā atgādina organizatori, Stādu parādes ir vienīgie nozares pasākumi, kur apmeklētājiem ir garantija par to, ka piedāvājumā ir tikai Latvijā audzēti stādi. To kontrolē speciāli izveidota ētikas komisija, kas pārliecinās par stādu atbilstību biedrībā pieņemtajai definīcijai "Kas ir Latvijā audzēts stāds?"

16. Rudens stādu parādi rīko nodibinājums "Stādu un kūdras inovāciju fonds" (SKIF) sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Dalīties