Rīt svētkus svinēsim Liepājā. Uz tikšanos!

Pēc pārdzīvotajiem pandēmijas ierobežojumiem, beidzot Rožu laukums uzplauks krāšņā ziedu rotā! Latvijas svētku dienā 4. maijā visas dienas garumā no plkst. 9.00 līdz 16.00 norisināsies lielākais šīs nozares gadatirgus Kurzemē “Pavasaris ziedos”.

Šī būs īsta svētku diena arī dārzkopjiem, jo šogad aprit taisni 15 gadi, kopš tiek organizēts šis apjomīgais un ļoti krāšņais pasākums Liepājā Rožu laukumā.

Svētki dārzkopjiem “Pavasaris ziedos” ir saglabājis un nosargājis savu vietu gan dārzkopības pasākumu starpā, gan arī cilvēku sirdīs. Par to liecina ar katru gadu pieaugošais dalībnieku un apmeklētāju skaits, kas katru gadu ar nepacietību gaida šo stādu tirgu, lai atrastu savus iemīļotākos ziedus, krāšņumaugus un dārzu piederumus. Gadatirgū piedalīsies arī amatnieki un meistari ar pašu darinātām dizaina precēm.

Šogad dārzu kultūras cienītājus ar stādiem iepriecinās vairāk kā 55 stādu audzētāji teju no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašu Latvijas klimata apstākļiem atbilstošu sortimentu. Savu dalību pieteikuši individuālās dārzniecības un kolekcionāri, gan Latvijā lielākie un atpazīstamākie stādaudzētāju uzņēmumi, kā AS "Pūres dārzkopības izmēģinājumu stacija", SIA "Zemgales Dārzi", ZS "Bērziņi", stādaudzētavas "Blīdene", "Siguldas Dārznieks", LU rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava "Babīte”, SIA “Lēpes”, ZS “Liepas” un daudzi citi.

Dalībnieki Liepājā ieradīsies no Liepājas, Rīgas, Ventspils, Siguldas, Tukuma, Talsiem, Dobeles, Jelgavas, Valmieras, Tērvetes, Bauskas, Ķekavas, Daugmales un citiem novadiem.

Katru gadu stādaudzētāji pārsteidz ar jaunu, vēl neredzētu augu šķirņu piedāvājumu. Šogad stādu tirgū būs pieejami visplašāko ziemciešu, vīteņaugu, ziedošo krūmu, daudzveidīgu, izsmalcinātu rožu stādi, augststumbru rozes, ūdens rozes, rododendri, dekoratīvo lapu krūmi, ceriņu stādi, smiltsērkšķu stādi, dārza mellenes, vīnogu stādi, viengadīgo augu stādi un daudz citu augu. Savukārt, lai sākotnēji izveidotu augšanai labvēlīgus apstākļus, tirgotāji piedāvās ekoloģiski tīru, cilvēkiem un apkārtējai videi draudzīgu mēslojumu un augu aizsardzības līdzekļus, īpašus produktus, lai atbrīvotos no sūnām, kā arī dārza inventāru, darba rīkus, aizsardzības līdzekļus un darba apģērbu.

Svētku dārzkopjiem “Pavasaris ziedos” organizatori – biedrība “ETNO Liepāja” aicina Liepājas iedzīvotājus un pilsētas viesus ļauties īstam pavasara baudījumam 4. maijā Liepājā Rožu laukumā!

Dalīties