Sestdien, kopā ar citiem pilsētu dārziem, dalīsimies ar savu pieredzes stāstu urbānās dārzkopības un demokrātijas forumā Cēsīs.

Šajā nogalē, 29.aprīlī, aicinām ciemos uz urbānās dārzkopības un demokrātijas forumu "Gardenocracy".

12.00 - 14.00 Jume: atvērtās dobes

Cēsu Pluriversitātes vadībā būs iespēja apgūt permakultūras pamatprincipus un augstajās dobēs izaudzētu savu garšaugu, salātu vai dārzeni.

15.00 - 18.00 Ruckas verandā: stāsti un sarunas

Ko māca dārzs? Ar ko atšķiras kopiena dārzā un dārza kopiena? Kas demokrātijai kopīgs ar dārzkopību un brīvībai ar atbildību?

Noslēgumā auglīga saruna par to, kā demokrātiju kopj kā dārzu un otrādi Eiropas Kustība Latvijā ģenerālsekretāres Lienes Valdmanes vadībā.

Foruma ietvaros ar pieredzes stāstiem dalīsies LU Botāniskais dārzs, LU rododendru selekcijas un izmēģinājumu audzētava ''Babīte'', Liepājas kopienas dārzs, Augnīca, Sporta Pils dārzi, Audz un arī vietējā Jume.

Cēsis sevi ir pieteikušas ne tikai kā kultūras un mākslas, bet arī ilgtspējīga dzīvesveida, resursu taupīšanas un bezatkritumu pilsētu. Tā visa kontekstā arī radošo industriju kvartālā “Rainis” aktualizēts jautājums par iespējamu kopienas dārza izveidi tajā.

Ņemot vērā, ka Cēsīs atrodas Jaunā Eiropas Bauhaus un balvas finālists un Latvijas Dizaina gada balvas nominants, mācību klase dārzā “Jume”, likumsakarīgi šķiet urbānās dārzkopības jautājumus aplūkot arī kultūras un demokrātijas kontekstā.

Dārzs un demokrātija ir iespaidīgi dabkultūras fenomeni, kas integrēti ļauj aplūkot jautājumus par sabiedrības vērtībām, kopīgo atšķirīgajā un brīvības izpausmēm ne tikai tiesībās, bet arī pienākumos.

Dalīties