16. septembrī tiekamies Siguldā!

Ierastais dārzu sezonas noslēguma pasākums "Rudens stādu parāde" šogad norisināsies 16. septembrī Siguldā, vēsta gadatirgus rīkotāji. Svētku laukumā būs ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produkti piedāvājums, bet arī svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem.

"Pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Atgādinām, ka rudens, tāpat kā pavasaris ir piemērotākais laiks stādīšanai," uzsver Latvijas Stādu Parādes projekta vadītāja Sabīna Alta.

Rudens tuvojas ar straujiem soļiem, audzētāji gatavojas un ar nepacietību gaida savus rudens svētkus Siguldas Svētku laukumā un šogad īpaša uzmanība tiks veltīta dekoratīvo augu krāsu bagātībai – lapās, ziedos un pat stumbros. Rudens topa augi pēdējos gados nemainīgi ir hortenzijas un graudzāles, kuru krāšņumu varēs izbaudīt Rudens stādu parādes laikā. Apmeklētājiem būs iespēja skatīt neparastās un dažādās lapu formas un krāsas, piemēram, baltraibās, šķeltlapu, dzeltenraibās, sarkanlapu formas – augu rotas pārsteidz ar savu bagātību, ko katram būs iespēja baudīt un iegādāties pasākuma laikā. Tāpat parādās skujeņu sortiments, kas vasaras sezonā nebija pieejams.

Rudens stādu parādē apmeklētājus sagaidīs vairāk nekā 100 stādu audzētāju no visas Latvijas, kas piedāvās arī konsultācijas stādu audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā. Līdztekus dārza precēm un tehnikai notiks arī amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus. Ieeja pasākumā bez maksas visai ģimenei.

Dalīties