Šo sestdien piedalīsimies ražas svētkos un stādu tirdziņā Bulduru dārzkopības vidusskolas parkā.

Turpinot tradīcijas, arī šogad – RUDENS RAŽAS SVĒTKI’ 2023!

Kā ierasts, pirmajā oktobra sestdienā – 7.oktobrī no plkst. 9:00-16:00 Jūrmalā, Bulduru Tehnikuma parkā Viestura ielā 6, Jūrmalā.

Šīgada Jaunums tirdziņa papildinājumā – paralēli stādu un mājražotāju tirgum, aicinājām tirdziņam pieteikties senlietu tirgotājus, papildinot kopējo Dižtirgu ar Vēsturisko senlietu andeli.

Visa pasākuma garumā parka tirdziņā pie amatniekiem, zemniekiem un dažādu arodu pratējiem būs iespēja iegādāties daudzveidīgu produkciju. Kopumā plānotais dalībnieku skaits – vairāk kā 160 dažādu amatnieku, mājražotāju un stādu audzētāju.

Svētkos būs iespēja ieklausīties ieteikumos, kuros Bulduru Tehnikuma pasniedzēji konsultēs par dārzos darāmiem darbiem, augu audzēšanu, novākšanu, uzglabāšanu un pavairošanu rudenī.

Apmeklētāji varēs piedalīties atraktīvās izklaidēs gan lieliem, gan maziem- spēlēt lielās koka spēles veiklībai un atjautības asināšanai, iepazīt foto izstādi “Baltijas dziļjūra”, iesaistīties Floristikas darbnīcas radošajās aktivitātēs.
Šogad svētkos pie mums viesosies arī Kalsnavas arborētuma pārstāvji, kuri vides izziņas teltī aicinās iepazīt dabas bagātīgo daudzveidību kokaugu augļos un sēklās, kā arī piedalīties citās izzinošās aktivitātēs.

Mazākie apmeklētāji varēs barot trusīšus vai kaziņas Mini zoo un braukt ponija mugurā.

Aktīvākajiem piedāvāsim droši uzkāpt kokā kopā ar arboristu, kā arī citās dalībnieku – mājražotāju organizētās meistarklasēs. Būs arī tautu deju kolektīva priekšnesumi.
Pasākuma apmeklētāji varēs iepazīties ar dendroloģiskiem retumiem, kas vairāk nekā simts gadu garumā atraduši paliekošas mājas skolas vēsturiskajā parkā. Īpaši skaisti rudenī ir sarkanlapu ozoli, romantiskais skats pār dīķi uz veco skolas ēku.

– Amatnieku un mājražotāju tirdziņš
– Vēsturisko senlietu andele
– Meistarklases

– Izklaides un izstādes
– Koncerti un radošās darbnīcas.

Ieeja pasākumā – brīva.

Dalīties